Finger food to zdobywająca coraz większą popularność forma przekąsek, które podawane są pomiędzy daniami głównymi. To tradycyjny sposób jedzenia, który powszechnie stosuje się np. w Japonii, albo Tajlandii. O oryginalności finger food świadczy sposób jedzenia, a mianowicie zastąpienie sztućców… palcami! Te niewielkie porcje przekąsek bardzo szybko znikają z talerzy, a do tego wyśmienicie smakują. Jedzenie za pomocą rąk daje wiele radości, a także swobody w próbowaniu różnych rodzajów przekąsek i łączeniu smaków. Najczęściej spotykanym rodzajem finger food są koreczki, szaszłyki, miniaturowe kanapki, faszerowane ciasto, przysmaki z owocami i inne. To modny sposób na wzbogacenie menu.
Obok bufetu wiejskiego, podobną atrakcję stanowi nieco oryginalniejsza propozycja kulinarna – osobny stół, na którym znajdują się owoce morza w specjalnej, śródziemnomorskiej dekoracji. Dla części gości Wasze wesele może stać się doskonałą okazją, by poznać smaki znane z Hiszpanii, Włoch czy Grecji, a więc krewetki, ostrygi, ośmiorniczki czy mistrzowsko przyrządzone ryby. Kluczową rolę odgrywa dla nas odpowiednia selekcja dostawców świeżych owoców morza najlepszego pochodzenia. Dzięki bufetowi śródziemnomorskiemu Wasi goście na długo zapamiętają wesele, na którym obok tradycyjnego menu pojawiły się smaki znane z południowej kuchni.
Chociaż wesele kojarzy się przede wszystkim z wykwintną kolacją, na przyjęciu nie może zabraknąć deseru i słodkich atrakcji. Otwierając się na Wasze sugestie, proponujemy osobny bufet, w ramach którego znajdą się wszystkie wybrane słodkości, dostępne dla gości w trakcie całego wesela. Większość z nas zgodzi się, że takie przysmaki jak tiramisu, panna cotta czy owocowe musy stanowią niewątpliwą atrakcję i pozostają w pamięci na długo, stając się jednocześnie słodką przekąską i wizualnym majstersztykiem doświadczonych cukierników. To Wy jako Para Młoda decydujecie o wyborze konkretnych deserów oraz ich charakterze. Na przykład tiramisu może być przygotowane w wersji klasycznej, czekoladowej lub truskawkowej.
Wesele stanowi w polskiej kulturze uroczystość szczególną, do której zawsze przywiązywano ogromną wagę, niezależnie od regionu i specyfiki okresu historycznego. Nic dziwnego, że tradycyjne przystawki i wiejskie specjalności nadal cieszą się ogromnym zainteresowaniem. W ramach Waszego wesela proponujemy osobny, wiejski bufet stanowiący kulinarną atrakcję, która nie wyklucza się z nowoczesnym menu. Wybór nie sprowadza się do jednego gatunku mięsa – proponujemy domowe wędliny, kiełbasy, pasztety, smalec, ogórki, świeże pieczywo… Słowem – w ramach wiejskiego bufetu każdy znajdzie coś dla siebie. Takie przysmaki jak prawdziwa kiełbasa czy apetyczny smalec stanowią znakomitą przekąskę do wysokoprocentowych trunków, a także wprowadzają gościnny, rodzinny, domowy nastrój w czasie najważniejszego przyjęcia na Waszej wspólnej drodze.
Oto zestaw dań, które wywołają prawdziwe poruszenie i podziw wśród gości. Kolacja, która naprawdę płonie! Będzie ozdobą nie tylko wystawnego wesela, ale może sprawdzić się również na imprezie biznesowej. W skład zestawu wchodzi soczysty, faszerowany kaszą prosiak, pieczony udziec, dzik z kaszą i kapustą oraz wybór dodatków (pieczone ziemniaki, zestaw dipów itd.). Doprawione prawdziwym ogniem potrawy wzbudzą ekscytację na twarzach gości. Co najważniejsze kolacja podawana jest w bezpieczny dla biesiadników sposób. Wyroby przygotowywane są przez zaprzyjaźnioną piekarnię Margos, która od lat cieszy się pozytywnymi opiniami klientów. Jeżeli szukasz pomysłu na oryginalny, a wręcz ognisty gwóźdź programu, płonąca kolacja to strzał w dziesiątkę.
Wasze wesele jest nie tylko okazją do celebracji początku wspólnej drogi – to także uroczystość, która pozostaje w pamięci na zawsze. Towarzysząca mu otoczka stanowi rodzaj przedstawienia dla gości, a rozliczne atrakcje uprzyjemniają czas spędzany w gronie rodziny i przyjaciół. Również odpowiednim doborem atrakcji kulinarnych jesteście w stanie stworzyć niezapomniany nastrój wyjątkowego wesela. Nasz Gościniec słynie z wyjątkowych kolacji, które stanowią niespodziankę dla wszystkich gości. Kelnerzy przebrani w specjalne, oryginalne kostiumy, wyjątkowa oprawa – to wszystko na chwilę zamienia wesele w spektakl o bardzo konkretnym charakterze kolacji. Niecodzienne dania, niestandardowa oprawa, a przede wszystkim wyjątkowy smak sprawiają, że goście zapamiętują Wasze wesele jako jedyne w swoim rodzaju.
Wasze wesele jest nie tylko okazją do celebracji początku wspólnej drogi – to także uroczystość, która pozostaje w pamięci na zawsze. Towarzysząca mu otoczka stanowi rodzaj przedstawienia dla gości, a rozliczne atrakcje uprzyjemniają czas spędzany w gronie rodziny i przyjaciół. Również odpowiednim doborem atrakcji kulinarnych jesteście w stanie stworzyć niezapomniany nastrój wyjątkowego wesela. Nasz Gościniec słynie z wyjątkowych kolacji, które stanowią niespodziankę dla wszystkich gości. Kelnerzy przebrani w specjalne, oryginalne kostiumy, wyjątkowa oprawa – to wszystko na chwilę zamienia wesele w spektakl o bardzo konkretnym charakterze kolacji. Niecodzienne dania, niestandardowa oprawa, a przede wszystkim wyjątkowy smak sprawiają, że goście zapamiętują Wasze wesele jako jedyne w swoim rodzaju. Kolacje w cenie wesela.
Oto zestaw dań, które wywołają prawdziwe poruszenie i podziw wśród gości. Kolacja, która naprawdę płonie! Będzie ozdobą nie tylko wystawnego wesela, ale może sprawdzić się również na imprezie biznesowej. W skład zestawu wchodzi soczysty, faszerowany kaszą prosiak, pieczony udziec, dzik z kaszą i kapustą oraz wybór dodatków (pieczone ziemniaki, zestaw dipów itd.). Doprawione prawdziwym ogniem potrawy wzbudzą ekscytację na twarzach gości. Co najważniejsze kolacja podawana jest w bezpieczny dla biesiadników sposób. Wyroby przygotowywane są przez zaprzyjaźnioną piekarnię Margos, która od lat cieszy się pozytywnymi opiniami klientów. Jeżeli szukasz pomysłu na oryginalny, a wręcz ognisty gwóźdź programu, płonąca kolacja to strzał w dziesiątkę.